Budapest – Fülöp szigetek légvonalban mért távolsága 9.885 km (plusz-mínusz párszáz méter 🙂 ), ami nagyjából 12 és fél óra repülőutat jelentene 800 km/óra átlagsebességgel. Manilából, a Fülöp-szigetek fővárosából (filipino nyelven: Lungsod ng Maynila) a leggyorsabb menetrend szerinti repülőjárattal , 1 átszállással, 15:35 óra lehet Budapestre repülni. Ha a repülési időhöz hozzászámítjuk a reptéri transzfert, a ki- és bejelentkezési procedúrát, akkor bátran mondhatjuk azt, hogy 2 x 24 órás kaland az utazás oda és vissza…

Az IAC Budapesten tartott 2017. évi Küldöttgyűlésének egyik legnépesebb küldöttsége – közel 20 fő – a Fülöp-szigetekről érkezett (majdhogynem többen voltak, mint az IAC Delegates Meeting ideje alatt tartott Nemzeti Klubnap résztvevői…).

Úgy tűnik, Magyarország, Budapest, az ambassadorok, a találkozó mély benyomást tett rájuk; összeállították az emlékeiket megőrzendően egy 11 perces, amatőr felvételeikből álló montázst, és 4 napja közzétették a You Tube-on:

Mint házigazdának, különösen jó érzés látni, hogy a vendégeink, a barátaink jól érezték magukat az „otthonunkban”, és kellemes emlékekkel gondolnak ránk.