Kedves Clubtársunk !
Kedves Pártoló Tagunk!

Az év első találkozóján küldöttgyűlésre emlékeztető reprezentativitással jelentünk meg. /(Mondhatnánk azt is, hogy kevesen voltunk. De ez olyan snassz…)

Törzshelyünk, a Rozmaring, kisebb átépítés alatt áll. Clubszobánk sem volt megközelíthető. De az átépítés lényege, állítólag, a konyhát érinti. Ezt őszinte érdeklődéssel sőt reményekkel fogadjuk.

Persze ismerjük a régi viccet, a helyiség bármilyen elismerésre méltó átalakítása kevés, ha a személyzetet, a többször emlegetett chef marad. Ha jól belegondolunk, 2005. januárjától szemlélgetjük az alig-alig változott Rozmaring étlapot. (Nem mondjuk, talán a kerületi alkalmazkodást segíteni vélő „A polgármester kedvence„ eltűnt.)
Belátjuk, mindez nem olyan egyszerű. Olvasunk egy friss, 2017. decemberi budapesti Gasztrokalauzt. Ez nem kis lendülettel és lelkesedéssel ajánl ínyenceknek kb. 300 gasztrohelyet a fővárosi kerületekben. Úgy látjuk a „fine dining„ fogalom lett az igen jó konyha elegáns jelzése. Közben megjegyzi, hogy tavaly is hasonló fanfár lelkesedéssel ajánlott éttermeket, mint a gasztro-jövőt amelyek közül száz (100!) idénre sajnálatosan befuccsolt. (? ) Reméljük a Rozmaringot sem árvíz sem más vis maior nem fogja elsodorni.
Egyébként, a hivatkozott Magyar Konyha féle Gasztro-kalauz a III.kerületből csak három éttermet ajánl jelenleg, mint az átlagon a kommerszen felülit (a A Kéhlit , a Kiscsillagot /Csillaghegy/ és a Suhsi Sei t /japán/ a Bécsi út./, ill egy kifőzdét a Huszti úton: Házisárkányt).

Érdekes az is, hogy 5 országosan is ismert mesterszakács, nem éttermet hanem – kifőzdét nyitott.
Mind a Hold utcai Vásárcsarnokban. Bizonyára a közvetlen környék a pénzügyi városnegyed pénztárcáira kalkulálva. De, véljük a mértékadó üzleti /politikai/ vacsorák nem itt fogyasztódnak.

A januárban megjelenő clubtagok régi, lassan archív, club-fényképeket nézegettek. „ Ez mind én voltam, egykor„  – mondhatnánk egy Füst Milán könyvcímmel.
A legrégebbi fotók 1991-ből voltak (ceglédi kirándulás) a legkésőbbi 2010 (dörgicsei Lukács kúria).

Vajon mindössze véletlen-e, hogy az utóbbi években nem gondoltunk fotózkodásra? (A nemzetközi clubtalálkozókat leszámítva.) Igaz különösebb programok sincsenek. Mintha nem bíznánk fotogén kisugárzásainkban… Kár…
Erre kínál alkalmat pl : a Farsang időszaka. Ezt mostanában leginkább unokáink farsang élményeivel éljük át. Már nem foglalkoztat minket, vajon milyen jelmez állna igazán jól nekünk? Ehhez az időszakhoz illik a görcsönyi Disznótour. Ebben – amint a mostani meghívóból is láthattuk – mindig lappang egy kicsi : gesamtkunstwerk – szándék. Gasztronómia és lemezbemutató, ital áldozat és gitárfesztivál. Valamennyien átéltük már, többen többször is. Idén úgy tűnik egy clubtársunk képvisel minket. Aki évek óta munkálkodik Görcsöny gyümölcsészetének hungaricummá emelésén.

Az előttünk lévő clubévadban a következő, még nem pontosan naptárosult előadás témák várhatóak. Külpolitika, polgárjogi eljárási változások, kulturális történetek.

A témaváltoztatás rendezői, szerkesztői jogát azért, fenntartjuk. Szinte bármilyen mondanivalóval ki lehet teljesedni. Legalábbis a clubban, legalábbis a clubvacsora időszaka alatt.

Pécsi clubtársaink londoni focimeccsre invitálását olvashattuk. Vannak akik továbbra is úgy vélik látványos,szórakoztató labdajáték a foci. És jó hangulatú szórakozás egy meccs. Érdeklődők közvetlenül a szervezőnél! (Kovács Tibor Úr)

A fentiek alapján örömmel hirdetjük, hogy e havi rendes clubesténk pontos időpontja :

2018. február 15. ! / Clubcsütörtök /
Helyszín: Budapest, Rozmaring Vendéglő / Óbuda ! /
Kezdet / helyfoglalás: 18:30 órától!

Clubestéinkre továbbra is minden Ambassadort szívesen várunk – ha erre jár!

Várható clubtémáink:

1. Aktuális Ambassador Információk
2. Ambassador Asztali beszélgetések: Kína: ma! Különös tekintettel a Peking-Belgrád-Budapest gyorsvasútra!
Előadónk : Ujlaky György clubelnökünk, ny. Távol – Keleti diplomata
3. Egyéb

A többit megbeszéljük, majd a clubban !

Kelt, Óbudán 2018. február avagy Böjtelő havának 8.napján Ambassador üdvözlettel

S. J.
clubkrónikás