Kedves Clubtársunk !
Kedves Pártoló Tagunk !

Legutóbbi, szeptemberi, clubestünkön még élvezhettük a kellemes nyár végi időjárást, a kerthelyiség könnyed létét.
Mellettünk a Dunán különféle eleganciájú és biztonság-fokozatú sétahajók, szemből a Margitszigetről slágerfoszlányok.
Elmondhattuk a késői Kosztolányi nyomán : „…segíts nekem szeptember, ne eressz el, testvéri ősz, forrón-égi rokon …”

Reméljük jó lehetőséget szolgáltattunk az új, betanuló pincérek szakmai gyakorlatának. Bizonyára nem olyan egyszerű a pincérasztalok illetékességi és hatásköri területének optimális kezelése. Nem kis feladat lehet a megrendelt ételek azonosítása aztán ennek a konyhával elfogadható eltéréshatárral való közlése. Aztán bememóriázni végül is melyik vendég mit is rendelt. Mert hát sok vendég van és hát össze-vissza esznek, isznak.

Szeptemberi hír, hogy Kurt Mayrhofer osztrák clubtársunk meghalt. Kurt az ezredfordulón volt éveken át, a Kelet-Európai clubok IAC referens-tanácsadója. Sokszor járt nálunk, Pécsen, Villányban és Tiszakécskén is. Segítő tevékenységéért, kedves egyéniségéért nemzeti clubunk „Tiszteletbeli Magyar Clubtaggá” fogadta. Kurt baráti emlékét megőrizzük.

Még ittjártában mondta, Magyarország kb hasonló nagyságrendű ország, mint Ausztria. Az Osztrákoknál akkor: 23 AC volt. Remélte néhány éven belül nálunk is alakul legalább 10-15, virágzó clubocska. Hát ezt a clubvirág palántát a mai napig locsolgatjuk.
De úgy tűnik, hogy az akkor még meglévő szlovák, román, ukrajnai clubok is tova tűntek. (Az általunk személyesen is megismert kolozsvári, kassai clubtársainkat is hosszasan keresgélhetjük a nemzetközi Ambassador térképen.)

Pécsi clubtársaink idén is kiosztották az általuk alapított Ambassador díjat – ami egy Ambassador címeres aranygyűrű. Ezzel most Petri Péter pécsi vállalkozót díjazták. Petri úr, Pécsen és a megyében, önerejéből, igen eredményes, a köz javát szolgáló beruházásokat hozott létre.

Amint már hírül adtuk, a pécsi clubtársaink 2018. október 20-án Ambassador Bállal ünneplik a pécsi Ambassador Club megalakulásának 25. évfordulóját. (Pécs, Hotel Palatinus – Bartók terem).
Talán nem hivalkodás, ha szelíden megemlítjük, a Koncz Pista barátunk által alapított pécsi club számára a mi kezdeti, lelkes, tartalmas clubmozgalmunk szolgáltatta a kívánatos példát. Ami a bált illeti, reméljük a mi clubunk képviselőit is könnyű lesz táncba vinni…

Ugyancsak szeptemberi hír, hogy kedves barátunk, pártoló tagunk Fekete János, az általa alapított „Gyeremekeinkért ’91 Alapítvány” segítségével 250.000 Ft értékű, az anyatajes táplálást segítő eszközt ajándékozott az Óbudai Védőnő Szolgálatnak. (Fekete Jancsi, ilyen típusú adományokkal, hosszú évek óta segít.)

A fentiek alapján örömmel hirdetjük, hogy e havi rendes clubülésünk pontos időpontja:

2018. október 18-a /Clubcsütörtök/
Helyszín: Rozmaring Vendéglő /Törzshelyünk, Óbudán/
Javasolt kezdet: 18:30 óra !

Clubestéinkre minden kedves Ambassadort szívesen fogadunk – ha erre jár.
A többit pedig megbeszéljük, majd a clubban!

Kelt, Óbudán, 2018. október avagy Mindszent havának 11. napján

Ambassador üdvözlettel

S. J.
clubkrónikás