Kedves Clubtársunk!
Kedves Pártoló Tagunk!

Megkezdjük az Új Clubesztendőt. A Huszonnyolcadikat. Természetesen Boldog, Szerencsés Új Évet kívánunk. Nemzeti himnuszunk „ Víg Esztendőt „ kér reánk – igen ne mondjunk le a meghatározó hányadú derűről sem.

Egyébként ez a: „Víg esztendő” kifejezés különös. Oknyomozó irodalomtörténészek kiderítették, hogy ezt feltehetően régi protestáns Új Év köszöntőkből vehette Kölcsey, amelyeket Ő még elég jól ismerhetett. Talán az sem véletlen, hogy a Himnuszt januárban írta.

A tavalyi, decemberi Clubév-búcsúztatón hat clubtagunk tudott élni a kellemes alkalommal. Rajtunk kívül három club-feleség üdítette a clublakomát.

A kiválasztott Étterem kiválónak bizonyult. A „bélszínt szénégető módra„ c.népeledelt, emlékezetes gasztronómiai élményeink közé soroljuk. Nem lenne méltányos törzshelyünkkel a Rozmaring konyhával való összehasonlítgatás, mert az árak is ünnepiek voltak. A Rozmaring Főnök is mondhatja, ha megfizetjük ezt az árat, Ő is meg tud fizetni egy Mesterszakácsot. Akkor, felettünk a Michelin csillagos ég…

Kiterjedt gasztronómiai olvasottságunk jutalma, hogy megtudtuk a kicsit rejtélyes : „ Vendéglő a Kisbíróhoz” cégér nem valami, falu végén doboló kis bíró, mint közigazgatási intézmény iránti nosztalgiát takar, hanem Bíró Lajost, a mesterszakácsot.

Ínyenc szakértők szerint Ő a jelenlegi budapesti gasztronómia egyik legeredetibb személyisége. Az étterem mostani kiképzése és konyhai felépítése az Ő elképzelései szerint történt.
A borok is csúcsborok voltak. A borárak is imponálóak. (Javarészt a villányi történelmi borvidéket dicsérték. )

A clubévek első clubestéi általában a programozgatás, az ötletelgetés jegyében telnek el. Mit képzelünk közös programként az előttünk álló clubévben? Elképzelhető beszélgetéstémák között válogatunk, kívánatos előadástémákat fontolgatunk. Meghívott előadókban gondolkodunk és saját előadásokban is sok érdekességet érzünk. Az utóbbi néhány évben elmaradtak a kirándulások, tárlatnézések, színház vagy koncert-programok. Ezekre mintha már nem is gondolnánk.

Ebben az évben, itthon feltehetően nem vár reánk nemzetközi clubtalálkozó, de más itthoni városban lévő clublátogatásokra bizonyára nyílik alkalom.

Természetesen ebben az évben is rendezni kell clubköltségeinket. (Mint tudjuk, a nemzeti kincstárnoki poszt, Pécsről átkerült Székesfehérvárra. /

Az Ambassador Naptár szerint az első félév havi rendes clubtalálkozói a következő napokon lesznek (minden hónap 3. csütörtök!) :
Január 18, február 15, március 22, április 19, május 17 és június 21. A márciusi clubcsütörtök 15-re esik, ez előre láthatóan a Nemzeti Ünnep miatt, több más típusú programmal ütközhet, ezért szerencsésebb az egy héttel későbbi csütörtököt választani (március 22. !)

Az e havi clubesténkre egy nem is tudni miért, de ritkán választott programot javaslunk, egy kis feltehetően vidám betekintést, az Ambassador fotóarchívumunkba. (Valahol,valakinél lappang egy pár perces Ambassador dokumentum film is.)

Így aztán a fentiek alapján, örömmel hirdetjük, hogy e havi, rendes clubesténk pontos időpontja:

2018. január 18. /Clubcsütörtök/
Helyszín : Budapest, Rozmaring Vendéglő
Javasolt kezdet: 18:30 óra!
/Clubestéinkre minden Ambassadort ,szívesen fogadunk – ha erre jár ! /

Várható témáink:

1. Aktuális Ambassador Információk
2. Ambassador Fotó archívum (Képeink 1991-ből, 2001-ből és 2011-ből. Ezek mind mi voltunk…)
3. Egyéb

A többit pedig megbeszéljük, majd a clubban !

Kelt, Óbudán 2018 január, avagy Boldogasszony havának 11. napján

Ambassador üdvözlettel

S. J.
clubkrónikás