Kedves Clubtársunk!
Kedves Pártoló Tagunk!

Naptári és meteorológiai szempontból már Nyár van. A legutóbbi találkozásunk is nyárelőn, már kerti asztal mellett történt. Abban a szerencsés földrajzi és hangulati helyzetben vagyunk, hogy kis törzshelyünk a nagy Duna mentiben áll. Igazán kellemes látványkörnyezetben. Szemben velünk a Szt. Margit sziget, ha kicsit kitekintünk nem messze a Budai vár, Mátyás temploma.
„Akinek ennyi jó kevés, azt érje gáncs és megvetés…” – mondja /Mozart/

Szép program lehetne, végig csurogni a Duna mentén és ki-kiszállni a különféle népek különféle vendéglőibe. Egy gasztronómia túra az éppen, hogy alakulgató Európa receptöröksége nyomában. Akár Duna menti Ambassador Clubok, Duna menti törzsvendéglőibe. Villásreggeli Passauban, ebéd Linzben /linzerrel/, este wiener snicli Bécsben, schweháti serrel.
Minden alkohol fokozta dicsekvés nélkül, szinte első rendeléskori tárgyilagos nyugalommal mondhatjuk, az óbudai Duna parti Rozmaring is rajta van az Ambassador térképen.
Itt élünk az egykori római birodalmi Limes mentén. Ami, már: Világörökség!

Érdekes beszélgetés olvasható egy építésszel egy folyóiratban. Állítólag elkészült egy városképi vendéglátó övezet terve az Árpád hídtól a Szabadság hídig.
Közvetlenül a budai Duna melletti vendéglátókat szabályozva és továbbfejlesztve. Észrevételezve, hogy a budai rakpart vendéglátó szempontból elhanyagolt. Ami olyan érdekes gondolatokat vet fel, vajon miért nem alakult ki igazán, budai Dunakorzó? Amíg pesti Dunakorzó a reformkor óta van, addig budai nincs. Az a budai aki mindenáron korzózni akart, az átment Pestre. Pedig Buda mindig előkelőbb lakóhely volt Pestnél.
Kíváncsian várjuk a városfejlesztési elszánásokat.

Kicsit térjünk vissza a tiszakécskei clubkirándulás problematikájára. Lássuk be, nem jött össze. Sajnos már nincs club-pszichológusunk aki néha megmagyarázhatná a clubtudatunkat. De olyan vigasz-elképzelés született, hogy szeptemberben, újra kezdhetjük.
A nyári nyaralások, vakációk, utazások családi logisztikáinak teljesítésével, talán neki tudunk futni egy laza clubhétvégének a Tisza mellett. Tudomásunk szerint Tiszakécske szeptember 16-ig „erős vár!” a vendégvárás szempontjából.
Így egy szeptember: 7-8-9, vagy egy szeptember: 14-15-16 –i club-week-end megszervezhető.
Gondoljátok meg kedves clubtársak és pártoló tagok! Jövő héten próbáljunk dönteni !

A fenti felelős morfondírozások szellemében örömmel hirdetjük, hogy e havi rendes clubesténk pontos időpontja:

2018. július 19. /Clubcsütörtök/
Helyszín: Budapest, Rozmaring Kertvendéglő
Javasolt kezdet: 18:30 óra

Napirend: Nyár elei, kerti sörözés!

A többit pedig, megbeszéljük majd a: clubban!

Kelt, Óbudán, 2018. július avagy Szent Jakab havának 12.napján

Ambassador üdvözlettel

S. J.
clubkrónikás