Kedves Clubtársunk!
Kedves Pártoló Tagunk !

Áprilisi találkozásunkkor, régi barátunkat, pártoló tagunkat kértük fel előadásra. Gondolva nemcsak a régi barátságra, hanem a jogász-társadalomban betöltött ismert szerepére és a jogalkotás, jogalkalmazás boszorkánykonyháiba való bepillantási lehetőségeire is.
A beszélgetés fő témáját,természetesen, mindig eltérítik az aktuális történések. Főleg ha kriminológiai történések, és még főlegebb, ha ismert közéleti szereplő keveredik bizonyos kriminalitásba. Pedig ilyenkor csak találgatásokra vagyunk utalva. Kicsit felelevenednek jó krimi olvasási, thriller film élményeink. Rutinosan találgatunk tovább.

Az alaptéma a polgári eljárás jog, jóval békésebb, jóval többünket érintheti. Ez nem zárja ki, az ezzel kapcsolatos bosszankodásokat, érthetetlenségeket, akár dühöket. Az új polgári eljárás az eljárások gyorsítását tűzte ki célul. Amit jó néhány szempontból teljesít is.
Ezek a megoldások, azonban másféle mellékhatásokat váltanak ki. Amelyek megint-csak fékezik az eljárásokat.. Pl. felértékelődtek a szakértői vélemények. Ezek kényelmesebbé teszik az ítélkezés felelősségét. Ugyanakkor, igazán megbízható, profi, egészségügyi, műszaki, természettudományi stb. szakértő kevés van. Azért kevés, mert sok elismert szakmabeli, tart attól ha ügydöntő szakértői szerepet vállal, szerepével szembe kerülhet szaktársadalmával. Akaratlanul is, saját szakmai közegében kellemetlen ember válhat belőle. És kell ez Neki? Megfizetheti ezt bárki?
Így aztán egy ügyben 2-3-4 azonos típusú szakértőt is kirendelnek. Ami minden esetben elnyújtja az eljárást. A végén nem csak a Bíróság, a Jóisten sem tudja kinek van igaza. (A Jóisten legvégül – mint Heinetől tudjuk – úgyis megbocsát – hiszen ez a mestersége …)

Ami a megjelentek szűk körét illeti, okos dolgokról, jót beszélgettünk. Nagyjából ez kis clubunk társadalmi rendeltetése.

Ami a nemzeti Ambassador közéletet illeti, ez mostanában nagyjából a pécsi club programjaira szűkül.

Amint olvashattuk május 26-án Pécsett egy Military- és Kalandpark elevenedik meg és mindenféle akadályokat lehet leküzdeni. Ez feltehetően főleg a fiatalabb clubtagok és szimpatizánsok versenyét jelenti.
Egyéb testvérclubok, Cegléd, Kisbér, Fehérvár felől, mostanában keveset tudunk.

Ami a mi programjainkat illeti, a februári Kínáról, az áprilisi polgári jogi, igen igényes előadások után, májusban irodalomtörténeti témával igyekszünk a korában említett színvonalas előadásokhoz felzárkózni.

Így aztán a fentiek alapján örömmel hirdetjük, hogy e havi, rendes clubesténk pontos időpontja:

2018. május 17. (Clubcsütörtök!)
Helyszín : Rozmaring Étterem Ambassador Terme!
/Óbuda, Duna part, Tímár utca/
Javasolt kezdet: 18:30 óra!

Várható beszédtémáink:

  1. Aktuális Ambassador Információk
  2. Ambassador Asztali Beszélgetések: A Baumgarten Díj története (1928 – 1950)
    Mesélő: dr. Seregélyesi János clubkrónikás

(Ambassador estéinkre minden Ambassadort szívesen várunk – ha erre jár!)

Az ex-clubkincstáros úr jelzései szerint a megadott bankszámlára való tagdíj-átutalások nagyjából megtörténtek.

A többit pedig, megbeszéljük majd a clubban.

Kelt, Óbudán,2018. május avagy Pünkösd havának 10. napján

Ambassador üdvözlettel:

S.J.
clubkrónikás