Kedves Clubtársunk!
Kedves Pártoló Tagunk!

Múlt havi találkozásunkkor, májusban egy nevezetes – valószínűleg a legnevezetesebb – magyar irodalmi díj történetébe mélyedtünk egy kissé bele.
A kultúra, művészet, tudomány támogatása valamilyen módon állandóan visszatérő, örökzöld probléma.Talán el lehet játszani a gondolattal, ha Nobel Alfréd magyarnak születik és az akkori magyar valutában koronában teszi meg alapítványát, – 1895 (!) – vajon mi lett volna a Nobel díj sorsa? A pénzalap sorsa.
/Pedig a XIX.sz végén ill a XX.sz elején Svédország egyáltalán nem volt jobb gazdasági helyzetben, mint a Monarchia./

Az I. Világháborúban valószínűleg hadikölcsönre vették volna kölcsön. A vesztes háború utáni korona infláció értéktelenítette volna a tőkét. /Mint a MTA vagy a Kisfaludy-Társaság alapítványaiét./
Ha ezt túlélte volna, jött a II.Világháború és utána a pengő infláció. Az államosítási őrületekről nem is beszélve. Milyen konklúziókat vonhatnánk le? Lehet, hogy nem elég ha az ember gazdag és jótékony – az sem mindegy, hogy hol gazdag és hol jótékony… Ezzel a laikus töprengéssel, persze senkit sem szeretnénk elkedvetleníteni…

Az elmúlt hetekben felvetődött egy kósza ötlet, hosszú évek óta talán ismét lehetne szervezni egy tiszakécskei club–hétvégét. Híreink szerint a tiszakécskei üdülő, ismét alkalmas erre.

Szerény érdeklődést tapasztaltunk. Emlékeink szerint a kellemes környezeten a kellemes pihenőhelyen túl, a tiszakécskei hangulatok teljességéhez hozzátartozik egy közösségi élmény.
Ami azt jelentette,hogy legalább 6-7, de inkább 8-10 család kapcsolódott ki, együtt.
Lehet, hogy egy hónap túl kevés idő tervezésre a különféle programok átszervezésére. Már alig emlékszünk, hogy korábban mikor és milyen időpontban döntöttünk közösen az optimális időpont kiválasztásában.
Az is elképzelhető, hogy korábban, mint nagyhatalmú „Bonus Pater-familiasok„ otthon magunk döntöttünk kirándulásaink időpontjáról, most meg nagyszülőként, nekünk kell alkalmazkodnunk gyermekeink, menyeink, vőink programjaihoz, szabadságaihoz.

Mindenesetre akik indulatba jöttek azokat ne tartsuk vissza, de lehet hogy egy gondosabb távlati tervezéssel, mondjuk szeptemberben, lényegesen nagyobb létszámot tudnánk az Ambassador zászlók alá állítani. Ahogy mondani szoktuk: beszéljük meg – majd a clubban.

Így a fentiek alapján, némileg elgondolkozva, de mégis örömmel hirdetjük, hogy az e havi, rendes clubestünk időpontja:

2018. június 21. /Clubcsütörtök/
Helyszín: Budapest, Rozmaring Kertvendéglő
Javasolt kezdet: 18:30 óra!

Tekintettel a már beindult nyári programok kihívásaira a nyári clubtalálkozókra nem hirdetünk előadást.

A talán szokatlanul hamar és meglehetős kitartással beköszöntött nyári meteorológiára tekintettel, clubestünket a kertben tervezzük a Duna mellett, ahol az asztal tarka-barka és rajta akár kadarka.

A nyárba indulóknak: Kellemes Nyarat !

Kelt, Óbudán, június avagy Szent Iván havának 14. napján

Ambassador üdvözlettel

S. J.
clubkrónikás