Nagyon köszönöm ezt a megtiszteltetést, és ígérem, hogy a gyűrűt viselni fogom, és nem fogok szégyent hozni az Ambassadorokra!” – zárta köszönő szavait Petri Péter úr, az Ambassador Club Pécs 2018. évi Ambassador Díj  – az Ambassador Aranygyűrűvel kitüntetett – díjazottja.

1993 – az alakulás – óta minden év októberében az Ambassador Club Pécs tagsága a kultúrában, vagy az oktatásban, vagy a pécs-baranyai közéletben kiemelkedő teljesítményt nyújtó személyeknek, évente átadja az Ambassador díjat- amit egy Ambassador Club Pécs emblémát megörökítő aranygyűrű tárgyiasít meg- , mintegy elismerve az ambassadori eszmék egyik fő hordozójának.

2018-ban, immár 26. alkalommal, az Ambassador Club Pécs tagsága Petri Péter vállalkozót választotta egyhangú szavazattal az Ambassador Díjra érdemes személynek, és Petri Péter úr a 28. azok sorában, akik az Ambassador Díjra érdemesnek találtatott.
{Az Ambassador Díjat az Ambassador Club Pécs 2013-ban alapította, és a pécsi Ambassador Club elismerési rendjeértelmében a díjat egyhangú szavazással ítélik oda.}

Petri Péter életrajzát nem könnyű ismertetni, nem is vállalkozunk rá – megtette ezt Kasó Tamás alelnök úr a díjazott méltatásakor – csak azt mondjuk el, hogy Petri Péter az önerejéből gondolataiból, merészségéből, vállalkozói szelleméből építette fel önmagát, miközben nem feledte el, hogy a közösségnek adni is kell; így kaptak annak idején a pécsiek egy olyan Pe-Ta Barkácsáruházat, ami a korát messze megelőzte, és kiszolgálta a kisemberek igényét is. Később egy multinacionális cég ügyvezetőjeként a semmiből csodát varázsolt.

Petri Péter a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara elnökségi tagjaként sokat fáradozott a vállalkozók elismeréséért, de ugyancsak ő volt – másik 11 társával -, aki a Pécsi Polgári Kőr tagjaként, megalapította a Tüke-díjat.

Jelenleg sem „nyughatik”; pogányi birtokán arborétumot, pihenőhelyet alakított ki, ahol a családoktól, az iskolai csoportokon keresztül, a baráti társaságokig tartalmas és felüdítő programokkal várják a vendégeket. {Jellemző: így, hetvenévesen, éppen egy pályázatot nyerve a Petri Kertbe egy nagyméretű pincét kívánnak építeni a domboldalba. Van vitalitás, igaz? 😉 }

Petri Péter vállalkozó szellemét egy régi felvétel tökéletesen jellemzi, és egyben valahol indokolja is, hogy miért őrá esett a választás:

A köszöntőt követően, a régi hagyományoknak megfelelően, a díjazott valamint a klub tagjai, a kíséretükben lévő párjukkal együtt, közösen elfogyasztották az ünnepi vacsorát,  önfeledt baráti cseverészések közepette.

A többiről beszéljenek a képek: