Ambassador Club Pécs? Igen! Kicsi, erős, nemes, baráti közösség. Megcsináltuk! Van egy futókör, ami a nevünket viseli a mai naptól. Ha megkérdezik valamikor, hogy kik ők, akkor annyi lehet a felelet: egy olyan civil szerveződés, baráti kör, akik azt szeretnék, hogy minden ember legyen olyan boldog, felszabadult és vidám, összetartó, mint amilyenek mi voltunk ma (is), a mi kis ünnepünkön!

Az Ambassador Club Pécs – Ambassador Futókör névadó ünnepség 2016.06.18-i írásunkat ezekkel a sorokkal zártuk, hogy rávilágítsunk arra a szigorú tényre, hogy mi nem változtunk, csak az idő halad. 🙂

Napfény „ezerrel”, tavasz illat a szabadban, csillogó víztükör a terasz mellett, összetolt asztalok a teraszon, hömpölygő mosolyok az arcokon, őszinte örömök a találkozásoknál – kell ennél több, vagy jobb, ha indul a „karbantartó csapat”? Bocsánat! Lehet, hogy az olvasó nem is tudja, hogy miről hlablatyolunk?

A kis, Ambassador Club Pécs, közösség a kihelyezett fa jelzőtáblákkal is szeretné emlékeztetni a nagy Közösséget, a sportolókat, a mozogni vágyókat, a kirándulókat, hogy közös életünkben mennyire fontos a Barátság, a Humanizmus, a Segítőkészség, a Tolerancia. Nekünk ennyi, ilyen csekély eszköz áll a rendelkezésünkre, de reméljük, aki látja az Ambassador Futókör tábláit, annak eszébe jut az Ambassador Club Credo-jának szellemisége, és az adott pillanat, nap, élet jobbá teszi a szellem és a lélek összhangját, amitől – reményeink szerint – jobbá lehet a Világ!

2016. június 17-én – többek között – az Ambassador Club Pécs – Ambassador Futókör névadás meghívójában olvashatjuk a fenti sorokat, és ez annyiban kötődik a mai nap eseményeihez, hogy a gondolataink, érzéseink nem változtak, de az Ambassador Futókör faoszlopai, fatáblái az időjárás viszontagságai okán megértek az átfogó karbantartásra.

Aki ma betekintett Pécs városának legifjabb közösségi létesítményénbe, a Central Wakeboard Parkba, az annyit láthatott, a délelőtti órákban, hogy a kerítésen egy „Ambassador Club Magyarország” molinó volt kifeszítve, és papíron a „Zártkörű rendezvény” feliratot olvashatta. A kerítésen belül Kasó Tamás barátunk, és családja szorgoskodott a bogrács körül – Tamás vállalta magára, hogy a mintegy 40 fő várható klubtagra és családtagjaira rittyent egy „vegyespörküttet”. Sikerült! 😀

Seres László klubelnök és karbantartás vezetőnk Horváth Arszlán klubtársunkkal felsorakoztatta a művelethez szükséges drótkeféket, ecseteket, festékeket, munkáskesztyűket, csavarokat, alátéteket, akkus fúrókat, és az új táblákat (az új táblákról kicsit később). A hatalmas hűtőszekrényben glédában az üdítőitalok, kólák, ásványvizek, teák, sörök és  borok.

Itt kel elmondanunk – tiszta szívünkből – az „Oscar köszöntőnket” is: Ez a mű nem jött volna létre Katics József barátunk és klubtársunk, valamint gyermekei, a Cenral Wakeboard Parkot üzemeltető-építő-álmdó-fejlesztő Katics Ákos és Katics Viktor tevőleges segítsége és akarata nélkül. Hatalmas köszönet nekik!

Ugyancsak nagy köszönet illeti Seres László és Horváth Arszlán barátainkat, akik megszervezték és irányították a munkákat, a táblák és kellékanyagok beszerzésétől, a kivitelezésen keresztül, az étel-ital ellátáson át, a kincstárnokunk legyűréséig mindenről gondoskodtak. (A klub utóbbi 10 éves történetében először fordult elő, hogy a Kincstárnokból ki lehetett húzni annyi pénzt, hogy a teljes költséget a klub állta, nem kellett a tagoknak hozzájárulást fizetni. A Kincstárnok már köszöni, jobban van, kezd a sokkból magához térni… 😀

És ugyancsak hatalmas köszönet illeti klubtagjainkat! dr. Kondor Tamás és dr. Zagorác Márk kivételével minden klubtagunk eljött, minden klubtagunk hozta párját és/vagy utódát, utódait. 🙂 Kettő éve, a névadón kb. 25-en voltunk, most pedig mintegy negyvenen. (!) A szűk család. Ez még akkor is szép teljesítmény, ha azt nézzük, hogy a Katicsok családjai nagyjából 20-25 %-át tették ki a tömegünknek – ha pedig úgy nézzük, akkor az ő családjaik is a mi családjaink és így vagyunk egy nagy család! 😉  🙂

Ambassador Club Pécs - Ambassador FutókörAz Ambassador Futókör egy 1.200 m-es rekortán borítású futópálya, amely mellé 2016-ban 200 méterenként egy-egy faoszlop került elhelyezésre, amelyek mindegyikére „Ambassador Futókör” feliratot, és a távolságot mutató feliratot tartalmazó iránymutató táblák lettek rögzítve.

Ambassador Club Pécs Futókör karbantartás, az új táblákMa, a karbantartás során 9 db új táblát helyeztünk a korábbi táblák alá; a kezdő és záró (0 m és 1200 m) oszlopokra 2-2, a öbbi oszlopra 1-1 új tábla került. Minden táblán egy szó szerepel, amelyik az ambassadori eszméinket képviseli, azokat az értékeket, amelyeknek mi, az ambassadorok, vagyunk a képviselői, amely szavak tartalma számunkra (is) kiemelten fontosak: barátság – humanizmus – tolerancia – őszinteség – becsület – egyenlőség – nyíltság – szabadság – szeretet.

Szép nap volt, kellemes nap volt ez a mai nap is, amit együtt tölthettünk felszabadultan, vidáman, gondokat hátrahagyva, barátian, családian! A többiről beszéljenek a képek: