Kedves Clubtársunk !
Kedves Pártoló Tagunk !

Legyen Szerencsés az Új Évünk!

Ami számunkra kerek év, amelyben elmondhatjuk, éppen 30 esztendeje, hogy clubot alapítottunk. Mert bizony idén a 30. clubévbe kezdtünk bele.
Emelkedjünk felül a Gergely és az Ambassador Naptár közötti kisebb eltolódásokon. A clubnaptár csak márciusban jelzi a clubév kezdetet. De ne szőrszálhasogassunk!

Harminc évünk tehát „elszelelt” mondhatnánk a költővel. De ne mondjuk. Elég, ha csak jelezzük versismeretünket. A költő éveinek elszelelése inkább a költő azon érzetét jelzi, hogy évei valahogy tartalmatlanul, valahogy haszontalanul, főleg sikertelenül teltek-múltak. Azt is bele lehet érezni, hogy ezért valaki mégiscsak felelős. Mondja a sajnálatosan túlérzékeny, kezelt idegzetű, alanyi költő. Aki nagy adottsága mellé, súlyos terhű betegséget kapott.

A mi természetesen elmúló évtizedeinkkel azért más a helyzet.
30 évvel ezelőtt, 1990-ben, sok minden kezdődött. Sok minden változott. Az Államformától kezdve, a különféle állásváltoztatásokon át, akár az étlapváltozásokig. Igazából, ettől az évtől, lehetett egyszerűen mindenféle politikai óvatoskodástól, gyanakvástól , bizalmatlankodástól, felügyeleti szervektől mentesen (pl. : Hazafias Népfront) clubot, egyesületet alapítani.

Ez is hozzátartozott, hogy visszazökkenhessünk az európai jogállamiságba, amelyben Tisza Kálmán belügyminiszter korában, már 1875-ben , így nyilatkozott : „ Az egyesülési jog egyike az állampolgárok legbecsesebb jogainak…”
Ehhez a joghoz egy új törvény és némi alkotmánymódosítás kellett.
A clubalapítással a baráti kapcsolattartás egy szerencsés és igényes útját választottuk. Új barátokra tettünk szert és a régi barátságokat tarthattunk karba.
Ezzel kicsit intézményesült a Barátság, az intézményesülés könnyen viselhető mértékében. Mi talán még ezen a mértéken is könnyítettünk…(Alapszabály, közgyűlés, határozatképesség stb)

Bekapcsolódtunk egy elismert nemzetközi clubhálózatba. Aminek lehetőségeivel, lehetőségeink szerint viszonylag jól éltünk. Persze az országonként eltérő club-lehetőségek összehasonlítása megérne egy PhD disszertációt. Az egyesületi és clublétek jövője – valószínűleg egész Európában – további gondolatok témája.
Node , térjünk vissza saját clubportánkra!

Múlt évi, decemberi , Clubév-búcsúztatónkon a lehetségesnél kevesebb clubtárs búcsúztatta közösen az évet. Kevesen koccintottunk kollektíve (club-kollektíve) a Karácsonyra. Ettől függetlenül kellemes este volt. Velünk tartott néhány kedves Ambassador feleség is. Látványos, hangulatos környezetnek bizonyult a szépen világított adventi óbudai Fő tér. Az Új Sípos konyhájára sem panaszkodtunk.

Így aztán a fenti gondolatokon kicsit elmerengve, örömmel hirdetjük, ez évi első, e havi rendes clubtalálkozónk pontos időpontját:

2020. január 16. / Clubcsütörtök /
Helyszín : Rozmaring Vendéglő
Kezdet : 18:30 óra !

Clubestéinkre minden Ambassadort szívesen várunk – ha erre jár!

Várható és javasolt beszédtémáink :

1. Az egész éves lehetséges programok, témák, előadások elképzelése, végigtekintése.
2. Különös tekintettel egy lehetőségeinkhez mért, méltó megemlékezésre a sikeres clubalapítás 30. évfordulójára.

Kelt, Óbudán 2020. január avagy Boldogasszony havának 9. napján

Ambassador üdvözlettel:

S. J.
clubkrónikás