Huszonhetedik alkalommal hangzott el hivatalosan az Ambassador Club Pécs közgyűlésén, a „Kérem, kézfeltartással szavazzatok, hogy a beszámolót elfogadjátok.” kifejezés, és huszonhetedik alkalommal lendültek magasba a karok.
Minden évben, az év első, illetőleg pár éve a második hónapjának első szerdáján tartja a Klub az éves beszámoló közgyűlését, valamint a tisztújítást.

1994-ben számolt be az akkori klubvezetés 1993-ról, az alapítás évének klubeseményeiről, és most, 2020-ban az Elnökség 2019-ről számol be – és volt miről beszámolni; büszke lehet a klubtagság a Seres László – Kasó Tamás – dr. Sárszegi Zsolt – dr. Kállai Sándor „négyes fogat” által vezetett Klub teljesítményére – Seres László elnök úr alig győzte felidézni a színvonalasnál színvonalasabb klubnapi előadásokat, a remek előadói teljesítményeket, a családi kirándulásokat, a klub ünnepségeket, és a klub családi rendezvényeket.

Dicséret illeti az Elnökséget, mert kitartó szívóssággal folytatott munkájuk eredményeképpen látható-érezhető módon megszaporodtak a saját rendezvényeink, többet jön össze a tagság és családjuk, mint ahogyan az általában szokott lenni – ha jól meggondoljuk és átgondoljuk, akkor havonta, átlagosan több mint kettő alkalommal jöttünk össze beszélgetni, dolgozni, előadni, előadáson részt venni, örülni egymásnak.

Beszélgettünk a mesterséges, a gépi intelligenciáról, a harckocsikról és repülőgépekről, a repülésről, a honvédségi vezetéselméletről, a PTE elméleti tömbjének fejlesztéséről – ezek mind-mind előadások voltak. Voltunk lövészeten, és volt nyáresti teraszbeszélgetés barátunknál, kirándultunk Veránka szigetre, kettő villányi pincébe is tiszteletünket tettük – a hagyományos, áprilisi Tiffán Pincészetbe, és novemberben,  Márton napra a Mayer Pincészetbe.

Köszönjük szépen ezt a szép évet egymásnak és az Elnökségnek! Soha rosszabbat! – Kovács Tibor, Farkas Győző, dr Lustyik György hozzászólásukban szinte egyformán mondták.
Szentiványi László, Klubunk legrégebbi tagja szinte ugyanezt hangsúlyozta: „Én vagyok köztetek a legrégebbi klubtag, voltak nagyon szép és tartalmas évek, és a legjobbak között volt ennek az elnökségnek a teljesítménye. Engedjétek meg nekem, hogy elismerésemet fejezzem ki nektek!”

Kell ennél szebb búcsúbeszéd egy leköszönő elnökségnek? Ugye, hogy nem! 😀

dr. Kállai Sándor kincstárnok beszámolója nem remegtette meg a tagságot; a hosszú évek kiegyensúlyozott és nyílt gazdálkodása 2019-ben is ismétlődött, nem volt meglepetés, hogy néhány pontosító kérdésen kívül nem hangzott el további hozzászólás, a klub tagsága  – a 17 főből 15 fő jelenlévő (dr. Kiss Attila, és dr. Síkfői Tamás voltak igazoltan távol) – egyhangú szavazattal elfogadta a 2019. éves beszámolót.

Hagyományainknak megfelelően a két éven keresztül regnáló elnökség leköszönt a tisztségéről, majd Szentiványi László, mint a jelölőbizottság elnöke ismertette a tagokkal történt beszélgetés eredményeképpen a jelöltek nevét.

A tagság dr. Sárszegi Zsoltot és Seres Lászlót jelölte elnöknek. Seres László, megköszönve a bizalmat, a jelölést nem fogadta el. Alelnöknek Horváth Arszlánt, Kasó Tamást, dr. Sárszegi Zsoltot és dr. Kiss Attilát jelölték. Horváth Arszlán és Kasó Tamás nem kívánt a jelöltséggel élni. (Érdekesség, hogy a távollévő dr. Kiss Attilát Seres László exelnök úr kihangosított üzemmódban „interjúvolta”.  Titkárnak dr. Kiss Attila, dr. Schneider György és dr. Kondor Tamás neve került a jelölőlistára, mindhárman elfogadták a jelölést. dr. Kállai Sándor jelöléséhez nem fért kétség, hiszen az első 10 éves ciklusának még csak az elején tart, és ő sem zárkózott el az „ismétléstől”.

A tikos szavazás eredményeképpen az Ambassador Club Pécs elnöksége az alábbi személyekből tevődik össze: Elnök: dr. Sárszegi Zsolt (14 szavazat), Alelnök: dr. Kiss Attila 14 szavazat, Titkár: dr. Schneider György (13 szavazat), Kincstárnok: dr. Kállai Sándor (15 szavazat).

A hagyományaink szerint az új elnök úr pezsgőt rendelt, majd rövid beszédben köszönte meg a bizalmat, és hitet tett amellett, hogy az Ambassador hagyományokat folytatva és ápolva, tartalmas programokat kívánnak a tagságnak, a tagsággal együtt szervezni.

A programalkotás, és a vacsora előtt a bartók terem lépcsőfeljáratához vonultunk, hogy – ugyancsak hagyományosan – közös képet csináljunk. (Nos, az eredményt tekintve nem nagyon lehet felvágni a képek minőségére, de többeket azért fel lehet ismerni…)

A közösen elfogyasztott vacsora már az ugratásról, a nevetésről szól, meg egy kis „ötletrohamról”, hiszen megkezdtük a 2020/2021. év programalkotását. Az előzetes listából lesz mit kihúznia az Elnökségnek, aztán már – szinte – csak az előadókkal, programhelyekkel kell időpontot egyeztetni.

Jó kis este volt!