Kedves Clubtársunk !
Kedves Pártoló Barátunk !

Az év eleji összejövetel, érthetően szerényre sikeredett. Megértjük, ilyen óvatos időket élünk.
Két alapító tag azért megjelent, és talán olyan családias témákat is végig tudott tekinteni amelyekre máskor nem nagyon van idő.
Kedves törzshelyünk a Rozmaring funkcionál, némileg megváltozott, szűkített étlappal, kicserélődött pincérgarnitúrával.
Hallgatjuk és nézzük a járványjelentéseket. Reggel és este . Talán jobban, mint az időjárást, hiszen ehhez alkalmazzuk clubaktivitásunkat.
Bizonyára mindenkinek kialakult a TV-ben megjelenő kedves, szimpatikus virológusa. Akihez kötődik, akinek jobban hisz. Akinek „szájából szép volt az igaz„ mint József Attila apjának a szájából… (A Dunánál )

(Más kérdés, hogy vélekedhetett erről a Mama, aki mint tudjuk profi mosónő volt és akitől lazán lelépett a szép és igaz szavú… De hát ez már legyen a gyámügytörténészek dolga…)

Ereszkedő, lecsengő járványgörbéket remélünk, ettől emelkedik club-aktíva görbénk.
Ahogy érzékeljük az egész nemzetközi club is ezt várja és él és tervez . Mert, parafrazeálva némileg Adyt: „ A Club-élet Szent okokból élni akar…” ( A Tűz márciusa ) ( Ady, aki több törzshely, megbízható, hitelképes törzsvendége volt… )

A mi nemzeti clubunk éves tervei szerint a következő programokban gondolkodik:

Április 6. – Tavaszköszöntő, Villányi Borkóstoló
Május-Június Nyárköszöntő , Tiszakécske – Tiszató
Augusztus 27. Sportnap, legális /!/ lövészet – Pécs
Szeptember Ambassador Clubtalálkozó, Innsbruck
December Télköszöntő, Clubévbúcsúztató, Szentendre

A mi saját éves club programozásunk óvatosabb.
Egyenlőre gondolkozunk. Ahogy már korábban jeleztük elsősorban saját témákra, akár szakmai, akár hobbytémákra számítunk. (Akinek van ilyen, jelentkezzen!)
Van olyan régi előadástémánk ami a járvány miatt abbamaradt, de még mindig aktuális. Éppen a gyógyszerészeti kutatásokkal, a kísérletekkel kapcsolatos. (Müller Géza barátunk témája a kísérleti nyusziról )

Közben látjuk, amint elsuhan mellettünk a napi politika. Igaz, mi politika mentes club vagyunk, de sokféle területen, sokféle politikai tapasztalatunk van. Főleg szakpolitikai. Ez érdekesebb lehet, mint a médiumokban megjelenő.
Érezzük kampányidőszak van. Kemény Zsigmond kifejezésével a „lélekvásárlás„ időszaka. Amikor: „ a kuruchajlamúak és tatárkedélyűek portyáznak szanaszét. „ (Kemény Zsigmond: Korteskedés és ellenszerei – 1844 .)
Kétségtelen, hogy lehet némi hangulatrontó veszélye, még az asztali politizálásnak is. Még nálunk, az igazán alapszabály-szerűen viselkedő clubtagoknál is. Vita közben, hirtelen indulatok támadhatnak. Persze, ha mindenkinek mindenben, egyforma véleménye lenne – az is ásítóan unalmas lenne….
(Minden műfaj jó, kivéve az unalmas műfajt – illesszük ide Voltairt.)

Lehetne olyan visszatérő beszédtémánk, hogy ki milyen könyvet olvasott mostanában? Ki milyen színházat látott, hangversenyt hallott vagy lemezt vásárolt az utóbbi időben?
Egy club a baráti kapcsolattartás szerencsésen intézményesített formája. Karban tartja a barátságokat.

Bár az intézmény jelleg, megkíván bizonyos adminisztratív kötelezettségeket is. Ezek egy szabadidős club számára, terhesek lehetnek.
Felőlünk is évente érdeklődik a KSH, hogy mit tudunk magunkról. Szerencsére elfogadják, hogy csak emailben tájékoztatjuk Őket. Mi ugyan bejegyzett jogi személy vagyunk, de jellegében inkább kedves baráti asztaltársaság. Főleg az éves költségvetések érdekelnék Őket.
Szerencsére elfogadják, hogy erről többet tud a Rozmaring fizető-pincére…

Visszatekintve kedves clubéveinkre, úgy érezzük sikerült megfelelő tartalmakkal megtölteni közös szabadidőinket.
Így megnyugtató visszatekintéseink alapján, örömmel hirdetjük, hogy e havi rendes clubesténk időpontja:

2022. február 17. ( Clubcsütörtök )
Helyszín : Rozmaring Vendéglő
Kezdet: 18:30 óra !

A többit pedig, megbeszéljük, majd a : clubban !

Kelt, Óbudán 2022. február avagy Böjtelő havának 10. napján

Ambassador üdvözlettel

S. J.
clubkrónikás