Seres László barátunk egyike a legrégebbi klubtagjainknak, és ő is azok közé tartozik, akit büszkeség tölt el, ha hátratekint az elmúlt több mint 30 éves tevékenységére, és örömmel osztja meg barátaival az elért sikereit. Ahogyan azt mondani szokták volt: rá mindig, mindenki számíthat.

A SERES Gépipari és Kereskedelmi Kft. magyar tulajdonú családi vállalkozás, kommunális gépjármű felépítmény gyártással, valamint hidraulika és gépszerviz tevékenységgel foglalkozik. Seres László, a mintegy 100 embert foglalkoztató Seres Kft. tulajdonos-ügyvezetője elmondta, a vállalkozás fele részben uniós támogatásból építtette fel 800 négyzetméteres felületkezelő csarnokát, amelybe szerszámgépeket is vásárolt. Az új üzemben félkész- és késztermékek felületének kezelését, érdesítését, festését, magas hőfokú szárítását végezik.

Seres László barátunkat az is jellemzi, hogy nem pihen a babérokon, valamin mindig töri a fejét, valami innovációra mindig szüksége van – az előbb említett felületkezelő csarnoknál sem az volt a lényeg, hogy felépítsenek egy iparcsarnokot, hanem az, hogy mintegy 40-50 különféle eszközt szereztek be a különleges munkákhoz, hogy elvégezték a telephely teljes energetikai korszerűsítését, hogy mintegy 15 embernek teremtettek új munkahelyet a barcsi telephelyen.

A pécsi Ambassadorokat invitálta Seres László barátunk egy üzemlátogatásra; és mint szépséges leányát a büszke apa, úgy mutatta be Laci barátunk a telephelyet, a várost, a környezetet. Van mire büszkélkednie!

A látogatásról készült képeket köszönjük Katics József barátunknak: