Kicsit azért el kellett gondolkodnunk, hogy a hagyományos villánykövesdi Tiffán pince látogatás – a kihelyezett klubnap – vajon hanyadik alkalom; örömmel tudatjuk, hogy Tiffán Imre házigazdánkkal, a Tiffán és Fia Kft. „fiával” közösen megszámoltuk, hogy kerek jubileumhoz érkeztünk, mert a mai nap a huszadik alkalom, hogy a kis piros vicinálissal eljövünk ebbe az ékszerdobozba, ahol a borok a legszebb drágakövek színeiben pompáznak, és akkor még a beltartalmukról nem is tettünk említést…

Mindenekelőtt köszönetet mondunk az Ambassador Club Budapest, és az Ambassador Club Duna képviselőinek, hogy megtiszteltek bennünket jelenlétükkel, reméljük, hogy a következő alkalommal azt írhatjuk, hogy az Ambassador Club Cegléd, és az Ambassador Club Alba Regia is szinte teljes létszámmal jelent meg!

Mi, az Ambassador Club Pécs tagjai, dr. Zagorácz Márk klubtagunk, és Héder Sándor pártoló tagunk kivételével mindannyian megjelentünk – hisz’ erről az eseményről lemaradni, ha nincs elfogadható indok,  több, mint vétek… 😀

Soha nem tartott hosszú ideig a klubnap hivatalos része ezen a helyszínen, és most sem törtük meg ezt a hagyományt; dr. Kiss Attila elnök úr pár kedves szóval köszöntötte a tagságot, a vendégeinket és a házigazdáinknak is köszönetet mondott a szíveslátásért. Ismertette a tagsággal, hogy az ukrajnai menekültek számára összegyűjtött pénzösszegről a tagság nem tudott szavazni az internetes felületen, ezért az elnökség azt javasolta, hogy válasszunk ki egy menekült családot a környezetünkből, jó ismerőseink környezetéből, és juttassuk nekik az adományt, egy megfelelő szervezeten keresztül, akiknek nagyobb tapasztalatuk van a segélyezésben.

A jelenlévő Nemzeti Ambassador Club Magyarország elnöke, Naszály András úr (aki az Ambassador Club Duna tagja) ismertette, hogy a Nemzeti Club milyen tevékenységeket folytatott a menekültek segítésére, a helyszínen és Budapesten, továbbá ismertette a Nemzetközi Ambassador Club (IAC) ezirányú ténykedését is.

Tóth Miklós barátunk, az Ambassador Club Budapest képviseletében üdvözölte az összegyűlt tagokat a budapesti Clubtagok nevében.

A rövid hivatalos program után következet a kevesebb koncentrációt igénylő szabadprogram. Az első tennivaló, mint minden alkalommal: megágyazni a borkóstolónak (az érkezéskor háromféle házi pálinkából lehetett választani, hogy melyik lesz az, amitől a legéhesebb lesz az ember). Az ágyazás megszokott remek eszközei: „vegyespörkütt” nokedlivel (az urak kanállal fogyaszthatják, a városiak használhattak kést és villát is.. 😀 ), káposztasalátával, puhán friss fehér kenyérkével. A túrós és a megyes rétesek a kóstolót követően zárták az estét.

Az étkezést követően alászálltunk a Tiffán pincébe, ahol élvezettel hallgattuk Tiffán Imrét a borok fejlődéséről, a dűlők sajátosságairól, a savakról és alkoholtartalmakról, az ízekről és színekről, a hordókról és a palackozásról, meg mindenről, ami borászat.
Tiffán Imre olyan szeretettel és türelemmel tud mesélni a borokról, mint egy büszke apuka az ügyesen focizó kisfiáról; szinte szakképzett borászként térünk meg a felszínre a sok információval, amit a jobbnál jobb borok kóstolása, ízlelgetése közben valahogy a bőrünk alá ültet.

Hamar eljön az este, és a társaság felszabadult, vidám hangulatban indul az állomásra, hogy aztán a kis MÁV-os piroska vonatba még egyszer felidézze, forgassa a szép délután legjobb pillanatait.

Jövőre, 2023. április 05-én – hagyományosan – a kihelyezett klubnapunk Villánykövesden, a Pincesor 13. szám alatti Tiffán Imre és Fia Kft. pincéjében, a Tiffán Pincében kerül megtartásra, melynek főrendezője, mint az eddigi 20 alkalommal mindig, Kasó Tamás barátunk, akinek ezúton is köszönjük a húszat, meg a huszonegyediket is!

A Nemzeti Ambassador Club Magyarország minden tagját, tiszteletbeli tagját, pártoló tagját szeretettel várjuk, és, ha külföldi klubtársaink is erre járnak, szeretettel várjuk őket is!

Addig is, míg eltelik az egy év, térjetek vissza erre az oldalra, és tekintsétek meg újra, meg újra a képeket, hogy lássátok; ez egy nagyon kellemes, baráti program volt ismét!