Kedves Clubtársunk!
Kedves Pártoló Barátunk!

Az októberi Ambassador események elsősorban Pécsre tevődtek át. Erről, részt vevő clubtársunk ad tájékoztatót.

Novemberben, hosszú csendes időszak után, előadást terveztünk. Haladó hagyományainkhoz híven, novemberben ismét Koncz Pista barátunkat hallgatjuk meg és látjuk vendégül.Sz. Koncz István író [Fotó: Jelenkor, 2021]

Hosszasan kéne végiglapozni az Ambassador naptárunkat, hogy pontosan tudjuk mikor is kezdődött ez a „Ha november – akkor Koncz Pista! „ill„ Ha Koncz Pista? – akkor megint november van! „ c. visszatapsolt program sorozat.

Bamba Club Alapító Okirat - Görcsöny, 1998.02.14.Kedves tiszteletbeli clubtagunk sok mindenről tudna mesélni, a jövő héten, de most, a szintén évfordulós a jónevű görcsönyi Bamba Club 25 évéről anekdotázik. Ne felejtsük el – legalább a pesti clubtagok – hogy a pécsi Ambassador clubot is Ő alapította. Bár itt az alapító – profétasága a közismert profétasorsba fordult. De hát, ez írva vagyon…
Mert hát mi kell egy jó clubélethez? Egy kicsit ide illik Bohumil Hrabal megjegyzése: „Az a jó kocsma – ahol sokat nevetnek!„
De nem biztos, hogy ennyire egyszerű.
Igen egy club, mint időtöltés, abszolút szabadon választott műfaj. Ahova azért érdemes menni, hogy ott jól érezze magát a clubtag. (Hogy valahol otthon legyünk a Világban – mondja Tamási Áron).
Lehet persze ezt mindenfajta ünnepélyes Alapszabályokkal intézményesíteni, de a legfontosabb az önkéntesség, a szabadon választás. Nem egészséges, nem szerencsés ha vélt vagy valódi presztízseknek próbálunk itt megfelelni.

A clubalapító alkalmassági kritériumai összetettek.

A clubalapítónak (kicsit clubprófétának) kell, lennie. Nem kevés emberismerettel, finom pszichológiai érzékkel, hogy milyen típusú egyéniségekből válhat kellemes clubtárs és a club.
A jelöltektől valószínűleg elvárható valamilyen szakterületen bizonyos elismertség, bizonyos intellektus, bizonyos társasági igény. Clubtapasztalatok szerint, a barátságokra épülő clubtársaság, meglehetősen erős fenntartó elem.
Milyen tulajdonságoknak kéne, hogy megfeleljen a clubalapító?
Azt hisszük kell hogy legyen benne valami, a sikeresebb vallásalapítók hitéből. Azt hisszük rendelkeznie kell kicsit a csapat-sport trénerek stratégosz képességéből. Talán nem túlzás ha nem áll Tőle távol a toborzó hadnagyok finomabb rafinériája. És, nem árt elfogadott ügynöki pályák pályavállalóinak kisugárzása sem.
És jó, ha van viziója. Persze club-víziója, olyasmi amit a költő így próbál körülírni: „ Boldog órák, szép emlékeképen, Rózsafelhők usztak át az égen…” [Petőfi Sándor: A Tisza]

Mindezeket alaposan végiggondolva, örömmel hirdetjük e havi rendes clubtalálkozónk időpontját:

2023. november 16. ( Clubcsütörtök )
Helyszín: Rozmaring Étterem Különterme
Óbuda, Duna Part, rakpart
Kezdet: 18:00 óra!

Várható témáink:

1. Aktuális Ambassador Információk
Küldöttünk, dr. Naszály Attila clubtársunk, beszámolója a pécsi Clubtalálkozóról

2. Clubelőadás: 25 Bamba Év az Ambassador elvek mentén!
Vendégelőadó : Koncz István úr, ny. mediterrán Polgármester, jó emlékű Kulturális Minisztériumi Sajtószóvivő és többek között clubalapító !

3. Egyéb
Ami pedig a többit illeti, megbeszéljük: majd a clubban!

Kelt, Óbudán, 2023. november avagy Szent András havának 10. napján

Ambassador üdvözlettel
S. J.
clubkrónikás