Kedves Clubtársunk!
Kedves Pártoló Barátaink!

Újlaki György temetés - Ambassador Club BudapestLegutolsó találkozásunkkor szomorú clubprogramnak tettünk eleget. Elkísértük utolsó útjára elnökünket, Újlaky Gyurit.
A végtisztességre több clubtagunk jött el. Külön köszönjük pécsi barátainknak, hogy Ők is részt vettek.

Amint jeleztük nem szokásos temetés volt, egy kedves erdőbe találkoztunk.
Az életút méltatása mellett , elhangzott Kosztolányi Dezső, Halotti beszéde. Ez mindig megrendítő. (Talán Latinovits Zoltán hozta „divatba„ a 70-es évek elején.)  A XX. századi magyar líra nagy ajándéka. A hit, vallás vigasztalása mellett – talán helyett – emelkedett poétikai búcsú. Az 1190-es évekből megmaradt nyelvemlék, amelynek első sorát tisztelettel , kegyelettel átemeli a XX. századi irodalomba. Így búcsúzuk eltávozott szeretteinktől, magyar nyelven, évszázadok óta.

De túl e nagy költeményen, ha kezünkbe kerül egy karcsú Kosztolányi kötet, láthatjuk, jó néhány utolsó versében megjelenik a búcsúzás. Ezek is nagy versek. Utolsó éveiben már nagy beteg volt, érthető a szomorú témaválasztás.
Amikor a Halotti beszédet írta, 1933-ban, még nem jelent meg nála az akkor még gyógyíthatatlan betegség. A vers szomorú „modellje„ egy a családhoz közel álló barát, egy gyógyszerész bácsi, illetve annak halála volt.
Úgy gondoljuk a szép vers, egyben ima is.

Visszatérve club-hétköznapjainkba, májusban a törzsasztalnál, három clubalapító barát jelent meg.
Az este hangulatát kissé üdítette, hogy a közéleti sátorban , bizonyos „Kis Grófo” művésznevű mulatási rock-sztár, un: bulibáró, tartotta, ha jól tudjuk 30. születésnapját.
Kevés ezirányú ismerettel, nem lenne méltányos méltatni pályafutását. Életszeretetét minden esetre dicséri, hogy kellően komolyan vette a kerek évfordulót. Mintegy 250 vendéggel ünnepelt, hajnalig…

A nemzetközi Ambassador ( IAC ) hírek között olvashatjuk, hogy clubelnöki konferencia volt áprilisban Pozsonyban. Ez egyik fő feladat, a clubok közötti kommunikáció korszerűsítése.
Bizonyos jelek szerint a nemzeti clubinformáció (NAC) sem hibátlan. Az új Alapszabály néhány kulcsfogalma körül megindult némi de, demokratikus vita. A mi kis clubunk, asztaltársaságunk, jelenlegi állapotában tudomásunk szerint nem gondolta, hogy különösebben bölcs tanácsokkal tudna hozzájárulni a clubgondolkozáshoz.

A fentieket végig-gondolva , bizakodással hirdetjük ,hogy e havi, rendes clubesténk pontos időpontja :

2023. június 15. (Clubcsütörtök)
Helyszín : Budapest, Rozmaring Vendéglő
Kezdet: 18 óra!

Ami pedig a többit illeti, megbeszéljük, majd a: clubban!

Kelt, Óbudán, 2023. június avagy Szent Iván havának 11.napján

Ambassador üdvözlettel

S. J.
clubkrónikás