Lassacskán jó kis nyárelői hagyománnyá alakul a pécsi Ambassador Futókör családi program; 2016. június 18-a óta viseli hivatalosan nevünket a pécsi Tüskésrét 1200 m-es rekortán futópályája, amely mentén 200 méterenként egy-egy faoszlopon tábla hirdeti az Ambassador Futókör nevét, és egy-egy, értékrendünket jelentő szót, mint pl. barátság, humanizmus, tolerancia, szeretet, becsület, őszinteség, egyenlőség, nyíltság, szabadság, stb.

Ma volt a hetedik alkalom, hogy június elején családostól kivonulunk a tüskésréti tóhoz, a Central Wakeboard pályát körülölelő Ambassador Futókör karbantartásra, ami igazából kisebb rész munkát, nagyobb rész fiestát jelent; 10 Ambassador Club Pécs tagunk, 2 pártolótagunk vett részt az eseményen párjával, gyermekeivel, kutyájával egyetemben.

Az esemény fő szervezője és házigazdája Katics József barátunk idén újabb meglepetéssel szolgált:

„- Úgy gondoltam, legyünk minél többet együtt, ezért a héten a karbantartást elvégeztük. A táblák szokásos csiszolását és festését elvégeztük, ahol elkorhadt nagyon a tartóoszlop, ott cseréltünk.”

Biztos ami biztos, valamennyi fiú ennek ellenére felkerekedett, becsülettel végigjártuk a tábláinkat, ellenőriztük és jóváhagytuk az elvégzett munkákat, lefújdogáltuk a leheletfinom pókhálókat, óvatosan, nehogy bármit felsértsünk, a vadonatúj, festéket-, lakkot, vizet, oldószert nem látott ecseteinkkel megcirógattuk a számunkra kedves feliratokat.

Elfáradtunk. A levezetésnek szánt hatalmas vödörnyi pörkölt, nokedli, savanyúságok, a mákos-, a túrós, és a diós rétesek fáradtságot tetéző hasi vérbőséget okoztak (értsd: a sétától, a friss levegőtől, a vízparti szél által kavargó ózontól, a kajakómától majd leragadt a szemünk. Esküszünk, hogy több víz fogyott, mint fröccs, vagy sör együttvéve.)

Fantasztikus délelőttől kora délutánig tartó családi ünnepség volt! Mégegyszer köszönjük Katics József barátunknak a munka dandárjának elvégzését, köszönet Seres László barátunknak (aki a lábadozása miatt személyesen nem tudott eljönni családjával), és Horváth Arszlánnak a társrendezői munkákért!

Ahogyan azt mondani szokták volt: Érdemes volt a mai napon is felkelni, bánhatják a távollétüket azon klubtagjaink, kik nem tartottak ma velünk.

Ha valaki kérdezi, miért Ambassador, mi az Ambassador? Mutasd meg neki ezeket a képeket, amelyeken a napsütés, a szabadság, a jókedv, a barátság, az egymás szeretete, az összetartás, a jókedv szíve melengető elegye jön át a képeken. És – szerintünk – mindenkinek erre lenne szüksége, erre vágyik. És ehhez elég egy kis akarat, csipetnyi törődés, maroknyi szeretet…