Ambassador Club Pécs 2023.12.29.--év végi búcsúztató, a MalackodásA harmincadik alkalommal vártuk egymást, hogy az évet egy közös ebéd keretében elbúcsúztassuk, és az első éve annak, hogy – átépítés miatt – nem a megszokott törzshelyünkön, a pécsi Palatinus Szállóban, hanem a pécsi Palatinus Boutiqe Hotelben köszönünk el az Óesztendőtől.
És, talán, hosszú évek óta első alkalommal voltunk ilyen kevesen, hisz’ sokak a Szilveszteri és/vagy Családi programok okán maradtak távol.

Hölgyeink 99%-a még csak ma látta először az új klubhelyünket, és elismerő szavakkal nyilatkoztak a minőségi anyagokról, felszerelésről, berendezésről. A személyzetről nem kellett feldicsérően külön szót ejteni, mivel őket már évek óta ismerjük, kedveljük (és köszönet a mai sürgő-forgó munkájukért is, meg az egész éves munkájukért is!)…

A déli gyülekezés zsenge morajlását egy pillanat alatt felerősítette Kondor Koppány úr érkezése; a hölgyek azonnal körbevették, körbezsongták a kétségtelenül csinos, jóképű fiatalembert, mit sem törődve állva~, vagy a helyükön hagyott férfi párjukkal, csak mindegyikük azon igyekezett, hogy minél közelebb kerülhessen a fiatalúrhoz, megérinthesse a kezét, lábát, ruháját, vagy éppen az arcának bársonyos bőrét.
Node, ki is az a Kondor Koppány úr? A szemfülesebbek, a Klubot jobban ismerők azonnal valamiféle kapcsolatot tudnak mutatni dr. Kondor Tamás klubtagunk és a fiatal Koppány között, ami rész igazság csak; Koppány édesapja valóban Tamás Barátunk, ugyanakkor a 2023. október 08-án, 23:43-kor érkezett legényke a Klubunk legfiatalabb tagjelöltje, a legfiatalabb Ambassador Club Pécs tagjelölt.
Szabályaink értelmében, aki az Ambassador Club Pécs tagja kíván lenni, annak három hivatalos rendezvényünkön kell részt venni, majd a negyedik alkalommal, a legközelebbi Klubnapon, titkos szavazással, de kizárólag egyhangú szavazással kerülhet a tényleges tagok közé az addigi jelölt.
Ha jól megnézzük a vezérképet (is), akkor láthatjuk, hogy a fiatalember az első alkalommal már kitűzte (Apukájával együtt) az Ambassador jelvényt. Tehát, nagy valószínűséggel az elszántsága, szeretete már alkalmassá teszi, hogy majdan a Klub tagjai között tudhassa magát,

Néhány szót az évbúcsúztatóról:

Elnök úr, dr. Kiss Attila barátunk rövidre fogott beszédének lényege annyi, hogy nehéz éven vagyunk túl mindannyian, amikor a háborgó tengeren hajóinkat sikerrel tudtuk, közös erővel a békés kikötőkbe irányítani, és egészen biztos abban, hogy a 2024-es évben már a sötét felhők el fognak kerülni bennünket, hogy a következő év már sokkal nyugodtabb lesz, és ebben minden Ambassador tagunk, pártoló tagunk, szimpatizánsunk együttműködésére számítunk.

A menü nagyon kellemes volt, és igazán bőséges. Ha a távollévő Barátaink a párjukkal együtt mégis megjelentek volna, akkor sem kellett volna sem minőségben, sem mennyiségben szégyenkeznünk.

És a beszámolónkat záró képek előtt még egy érdekesség (annak, aki még nem ismerné a dolgot): „Év végi MALACKODÁS„. „Hivatalosan” ez az Ambassador Club Pécs évet záró közös családi ebédjének a programneve.
Miért malackodás? Alapító ősatyáink gourmet-legények is voltak, és adtak a gasztronómia mívességére, mind minőségre, mind mennyiségben, ezért az első év végi búcsúztató alkalmából egy egész malac állt – megsülve – a klubtagok és párjaik szolgálatára.
És évről-évre így is volt: készülődtünk a még első évi keresztségben „Malackodjunk, malackodás” néven emlegetett „szent” eseményünkre.
Múltak az évek. Az Urak öltönye kezdett összemenni, a hölgyek gyomra kezdett szűkülni, és nehéznek találtatott a kemencében sült malacka. Helyébe jelentkezett a csirkécske, meg a pulykácska, és az Urak azért még a pörköltöcskét kiharcolták, mert arról köztudott, hogy kanállal, nokedlivel és borral fogyasztva gyomorkímélő, és nem rontja el nagyon a laboratóriumi értéket, esetleg csak egy csillagocskát adnak érte.

Elnök úrnak eszébe jutott a legenda, amikor a házigazdáinkkal a menüt egyeztették, és Attila barátunk határozottan ragaszkodott, hogy a Malackodáshoz legyen malac is. És, lett! Nagyon finom, vékonyra szelt, nem zsírban tocsogó, bőrös malachús – a kényes gyomrú uraknak is.
Nincs az a két lábon kapirgáló zöldség (más néven: csirke), amelyik ezen malacsültek nyomába érhetne.

Köszönjük Elnök Úr! Jövőre is „Malackodunk”!