Ambassador Club Ambassador Civil Asztaltársaság
Ambassador Budapest

Kedves Clubtársunk !
Kedves Pártoló Barátunk !

Legutóbb, április havában , négy clubtárs helyezkedett el a clubasztal mellett.
Törzshelyünk a Rozmaring , a télinél nagyobb lendülettel üzemelt. Más társaságok is vacsoráztak körülöttünk ,élő zene is szólt. ( Jó vacsorához szólt a „ nóta „ )
Az étlap is igényesebb volt. Mire is támadt gusztusunk ? Szarvaspecsenye, hal, velőrózsa, rántott sajt mellett döntöttünk.
Italok ? Bodri pincészet féle szekszárdi kékfrankos. Aztán , Árpád pálinkák. És limonádék – dosztig…
Ambassador hivatalos ügyekről – kevés szó esett… A hozzánk eljutott , nemzeti clublevelezésből kissé lehangolva olvassuk ,hogy a clubalapszabály körül azért megjelentek bizonyos indulatok is. Felvetődtek bizonyos felelősség kérdések( ? ) , bizonyos vagyonvesztés ( ? ) bizonyos megfogalmazásokat egyesek csúsztatásnak éreznek ( ? ) stb
Ezek biztosan , idegenek egy egészséges clubélettől . A clubba vágyó ember nem azért szeretne clubba járni ,hogy ott veszekedjen, stresszeljen vagy kerüljön bizonyos clubtársakat. Értelmes, hasznos, jó hangulatú társaslétre vágyik.
Kétségtelen , hogy jogszabályok által elvárt „ hivatali „ kötelezettségek , nem kívánt , kötelező gyakorlatok. Tekintettel arra ,hogy azért alapszabály minták ,többfelé hozzáférhetőek , talán túl hosszú ideje rágódunk a szövegezésen. Pedig ennek nem kell „ gránitszilárdságú „- nak lenni.
Az új – és már nem is olyan új – Ptk. valamint a Civil szervezetekről szóló törvény persze megkövetel néhány alapvető adatot. ( akár adószámot ? )

Van számunkra budapestiek számára , szimpatikus törvényhely is , miszerint lehet : civil társaság . Ennél próbálunk maradni.
Április 26-án ugyancsak a Rozmaring Vendéglőbe volt nemzeti Ambassador Küldöttgyűlés. Szinte kizárólag pécsi clubtársaink küldöttei jöttek el. Igaz , ott 3 club is van.
Mi budapestiek ( Naszály dr. és Seregélyesi dr. ) is részt vettünk ,de inkább egy megfigyelő, tanácsadói funkcióban. ( Lassan mi lettünk az : „ Ambassador Gerúszia „ ….)
Különféle beszámolók hangoztak el. Ami az Alapszabály végleges szövegezését illeti, … az tovább halasztódott.
A nemzetközi IAC Titkárság jelezte ,ebben az ében Görögországban, Szlovákiában , és Ausztráliában alakult Ambassador Club.
A fentieket végig-gondolva , örömmel hirdetjük e havi rendes clubestünk időpontja :

2024. május 16. ( Clubcsütörtök )
Helyszín : Rozmaring Vendéglő
Kezdet : 18 óra !

A többit , megbeszéljük , majd a clubban !

Kelt ,Óbudán 2024.május avagy
Pünkösd havának 11.napján
Ambassador üdvözlettel
S. J.
clubkrónikás