Kedves Barátaink!

Bizonyára felmerült már sokatokban, hogy az IAC (International Ambassador Club / Ambassador International Club) weboldalára miképpen lehet elnavigálni – ezen kérdés megválaszolásához adunk némi segítséget:

A Nemzetközi Ambassador Club (IAC / AIC) weboldala a https://ambassadorclub.org címen érhető el (tessék bátran a hivatkozásra kattintani!).

Nekünk, klubtagoknak, első pillanatban, de talán még a másodikban is meglepő, hogy a weboldal a maga kis hat négyzetrácsával, egy címével, 8 feliratával, egy szerény hamburger-menüjével jelenik meg a látogatónak.

Kettő dolgot rögtön hozzá kell tenni ehhez az oldalhoz:

  1. Ez az oldal elsősorban arra szolgál, hogy a leges-legfontosabb dolgokat közölje a látogatóval, mert Ambassadorrá lenni nem online kell, hanem a megfelelő klubélet alakítja ki az Ambassador tagot.
  2. A teljes weboldal átépítés alatt áll, elvileg a 2024-es év második felében láthatjuk, hogy milyen lesz az új weboldal.

A landing page mögött egy másik világ lakozik, nevezetesen arról szól a klubtagoknak, hogy miképpen folyik az élet a klubokban, milyen események vannak folyamatban, tervezve. Arról, hogy miképpen lehet kapcsolatba kerülni idegen országok ambassadoraival, hogy kik vagyunk, mit csinálunk

Erre a felületre már tagként be tudunk lépni a saját email címünkkel, és jelszavunkkal.

1. Az említett webcímet beírva, a landing page-re lépve a jobb felső sarokban választhatjuk ki azt a nyelvet, amelyiken a belépést szeretnénk végrehajtani (angol, német, francia, olasz, holland, és spanyol nyelvek között választhatunk (lehetne magyar is, de az új webfelület érkezéséig már nem érdemes elkészíteni a fordításokat)).

2. A választott nyelven, a bal alsó részen a „Belépés tagok számára” feliratra kattintva lesz lehetőségünk kezdeményezni a belépést a belső weboldalra.

3. A feljövő ablakban ismételten nyelvet kell választani

4.A belépéshez a teljes email címedet kell megadnod, mégpedig azt a címet, amit a Klubod megadott számodra a nyilvántartásba,

 4.a.) Ha nem tudod ezt az emailt, fordulj a Klubod elnökéhez, titkárához, esetleg a weboldal adminisztrátorához

 4.b.) Ha tudod az emailt is, meg a jelszavadat is, akkor írd be a jelszót, és kattints a belépésre

 4. c.) Ha tudod az email címet, de nem tudod a jelszavadat, akkor az Elveszett jelszó (Password/lost / reguest password) funkciót kell használnod, hogy megkapjad a jelszavadat.

5. A jelszó beírását követően a Belépés feliratra kattintva tudsz belépni a felületre.

Ha beléptél, akkor a bal oldali részen találhatod a menüpontokat, a lehetőségeket, amelyek közül tetszőlegesen választhatsz, és nézelődhetsz.

Az IAC általában a klubok elnökeinek, titkárainak ad jogosultságot ahhoz, hogy a saját / saját klub adatait szerkessze, bejegyzést tegyen, vagy éppenséggel töröljön adatot.

Arról, hogy van-e jogosultságod valamihez, úgy tudsz meggyőződni, hogy a bal felső sarokban lévő neved melletti, zöld színű jelre, vagy feliratra kattintasz; amennyiben az pirosra változik, akkor van jogosultságod a szerkesztéshez. Hogy ezen jogosultság milyen széles körű, azt az IAC határozza meg, és az a jellemző, hogy a saját klubadatokban lehet „matatni”, másik klubban, vagy a Nemzeti Klubban nem.

Amint az új weboldal megjelenik, megismerhetjük, akkor azonnal tájékoztatunk minden érdekeltet.

Amennyiben kérdés merülne fel a fentiekkel kapcsolatban, úgy az Elnökség, vagy a webadminisztráció emailben szívesen áll rendelkezésre.