Ambassador Club Pécs Klubnap 2011-09-01, prof. dr. Czirják László - előadás előttdr. Lustyik György barátunk odaadó és alapos szervezése ellenére, az előzetes szándékok ellenére a megszokotthoz képest kevesebben érkeztek a mai Klubnapra. Benne volt ebben a városnapi rendezvényeken történő részvétel, a váratlan unoka-látogatás, a „felforgatott” klubnap időpont és – talán – egy kicsit a nyári meleg is.

Mai Klubnapunk a pécsi székhelyű Soft Flow Hungary Kutató Fejlesztő Kft. vendégei voltunk. A Soft Flow Kft. kutatási, szoftver- fejlesztési, kereskedelmi és szolgáltató feladatokat lát el. A vállalkozás kiemelkedő eredményeket ért el a multiplex mikrogyöngy alapú analitikai eljárások, technológiák és reagensek fejlesztésében, előállításában. Élenjáró sejtanalitikai szoftvereiket a vezető világcégek forgalmazzák. A cég egyik ügyvezetője dr. Lustyik György barátunk, klubtársunk. (Kicsit előreszaladva az eseményekkel: a klubnap végén megállapításra került, hogy a tagság nem zárkózik el – és bizonyára aktívabb lenne a részvétel is – a cég amerikai központjában tartandó kihelyezett klubnap megtartásától … 🙂 )

Kellemes idő, kellemes környezet, kellemes emberek – talán ez lehet a mai klubnap eszenciája. Az időjáráson kívül minden egyéb érdem Lustyik Gyuri barátunké; világszínvonalú céges környezet, ragyogó vendéglátás, mindenkit átölelő baráti hangulat, kiváló előadó szervezése.

Prof. dr. Czirják László személyében – ahogyan azt mondani szokták volt – nagy vadat kerített a klub a hálójába; rendkívül felkészült, színes személyiséget ismerhettek meg azok a klubtagok, akik még nem ismerték őt.

A tanár úr előadása, a jelenlévők egyöntetű véleménye szerint, rendkívül közérthető, átfogó, lebilincselő volt. A médiából, vagy egyéb területekről szerzett ismereteinket egészen új oldalról közelítve erősítette meg, hogy mennyire káros a reklámok, kampányok (gyógyszergyártók, élelmiszer-kiegészítő lobbik) azon sugallata, mely szerint elegendő a pár ezer forintos (mondjuk úgy: méregdrága) kapszulák, kegyszerek, vegyszerek, tápszerek, varázsszerek magunkba tömködése a megfelelő életmód kialakítása helyett.

Sajnos, a gyógyszer-, az élelmiszer-kiegészítők divatja többet tud ártani néha a szervezetnek, mint amennyi hasznot hoz. A tagság a professzor úr előadását csillagos ötösre értékelte a téma megközelítése, az előadás módja, az előadó személyisége okán. Csak az idő tudta legyűrni a lendületet; ha nincs másik programja a tanár úrnak, akkor még ma is ott ülhetne a klubtagokkal…

A napot záró másik fontos esemény a 2011. évi Ambassador Díjas személyének kiválasztása volt. A tagság a legutóbbi, Kasó Tamás barátunknál, Abaligeten tartott klubnapon lényegében majdnem konszenzusra jutott, igazán a többi klubtárs véleménye volt a mai napon fontos. A végső körben három személyről történt a szavazás (némi megújult abaligeti vitával), és az egyhangú döntés megszületett.

Természetesen, most még nem áruljuk el, hogy ki lett a befutó, hiszen még neki is el kell majd fogadni a Díjat, de az októberi beszámolónkban majd nyilvánosságot kap az általunk kiváló személyiségnek tartott emberke neve is.

Köszönjük szépen Lustyik Gyuri barátunknak és családjának az odaadó, rendkívül magas színvonalú szervezést! Még lehet, hogy megszavazzuk, hogy legyen a Soft Flow a Klubnapok székhelye… 🙂

[nggallery id=14]